luni, 1 februarie 2010

Inglorious Basterds

In primul rand trebuie sa spun ca e un film grozav de vazut in cinema. Daca nu pentru altceva atunci macar pentru ca se termina cu un cinematograf in flacari, din care spectatorii nu pot iesi.
Damn, acum v-am spus finalul! Oh well, asta nu strica cu nimic placerea vizionarii pentru ca e genul ala de film care are mult mai multe de oferit decat un final.

Inglorious Basterds urmeaza si ca poveste si ca imagine standardele impuse pana acum de Tarantino, doar ca de data asta proportia de umor si violenta e inversata in favoarea umorului. Poate am devenit eu imuna la violenta din filme, dar sincer, Brad Pitt e mortal incercand sa vorbeasca italiana and that's something you don't see every day.



1. Vintage WWII military hat 2. Vanessa hat 3. Call to arms navy slacks 4. Drop dead gorgeous red dress

Cat despre violenta din film, spargerea capetelor cu bata de baseball mi-a amintit de bataia din Ireversible, dar nu stiu cat au in comun Gaspar Noe si Tarantino ca sa presupun o referinta.
Oricum e genul de film entertaining, fara pretentii de a fi corect istoric - pana la urma e vorba de o mana de americani si o evreica with a grudge care reusesc sa incheie razboiul intr-o singura noapte.


1. Gun pattern bag 2. Steampunk glory medal pin badge 3. Cercei pistol 4. The bobeda bag

O mentiune speciala pentru Christoph Waltz in rolul "Vanatorului de evrei", genial, absolut genial. Chiar si Tarantino a recunoscut ca pana la auditia lui Waltz credea ca rolul este de nejucat.


1. Cercei 2. Curved hunting knife 3. 1914 4. Gramophone

3 comentarii:

  1. Wonderful choices! I love the WWII hat! Thank you for including our knife!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoasa tema aleasa, abia astept postari noi! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Thank you for featuring my hat! What a great collection you've assembled here.

    RăspundețiȘtergere