vineri, 5 februarie 2010

Fur - An imaginary portrait of Diane Arbus

Fur adica blana, adica ceva ce n-as purta niciodata. Fur, in schimb nu este un film despre blana propriu-zis, ci despre o viitoare faimoasa fotografa si prietenul ei Lionel, un circus freak cu prea mult par, jucat fantastic si savuros de Robert Downey Jr.



1. Cumulus cloud ring 2. Camera brooch 3. Vintage camera 4. Camera girl

Nicole Kidman o interpreteaza cu multa sensibilitate pe Diane Arbus. Poate cu prea multa. Dar, tebuie sa recunosc ca nu stiu nimic despre viata fotografei asa ca poate stilul de interpretare e intemeiat.

Imi place ca povestea filmului pune in paralel doua lumi.
Prima este lumea in care Diane isi face datoria de a continua afacerea familiei fiind asistenta sotului ei, tot fotograf. O lume perfect normala in care Diane nu incape, oricat de mult ar incerca.
Cea de-a doua lume, cea pe care i-o prezinta Lionel, e o lume fara prejudecati, fara invinovatiri si de multe ori fara responsabilitati. Lumea perfecta pentru orice spirit artistic.



1. Faux fur leather and brass bracelet 2. Dark chocolate mink ring 3. Urban evil fur 4. Leopard vintage

Fue e un film despre ce inseamna sa fii diferit. Despre sensibilitatea acelor oameni care cauta frumosul acolo unde majoritatea nici n-ar indrazni sa se uite.
Un fel de Frumoasa si Bestia nefiltrata prin standardele Disney. O poveste de dragoste reala si, in acelasi timp, imaginata. Pentru ca asa cum spune si titlul - nu e cazul unei biografii, ci doar inspiratia din spatele operei de arta.



1. Antique silver vanity set 2. Lionel the lion case 3. Clouds box 4. Read more often necklace

2 comentarii:

  1. foooarte tare filmul- te transporta fara sa iti dai seama intr-o altfel de lume, integrata chiar in lumea reala dar total diferita de ea!

    RăspundețiȘtergere
  2. excelenta brosa Camera girl! sunt entuziasmata

    RăspundețiȘtergere