marți, 16 martie 2010

The Box

Daca intrebi 100 de oameni care au vazut filmul asta daca le-a placut 50 iti vor spune ca e incredibil de prost si de plictisitor iar 50 iti vor spune ca e genial. Diferenta asta se justifica simplu, daca ai mai vazut pana acum filme facute de Richard Kelly si ti-au placut, atunci the Box te va fascina.

Aveam vreo 16 ani cand am vazut prima data Donnie Darko, pe la 5 dimineata, dupa o petrecere, cand eu si Adi n-aveam somn si-a trebuit sa tinem boxele in brate ca sa nu trezim populatia adormita din jurul nostru. Tin minte si acum ca am vazut de doua ori finalul si ca am vorbit toata ziua despre film analizandu-l pe toate partile... Pe atunci era primul film facut de Richard Kelly si un cult instant.

A fost urmat de Southland tales foarte lung si destul de previzibil, dar care se invartea in jurul aceloras idei si care a fost foarte entertaining de urmarit pe masura ce povestile personajelor se intersectau.

Si in final, la sfarsitul anului trecut a aparut The Box. Cu o atmosfera demna de Twilight Zone, cu un aer retro, o cutie cu un buton misterios si cu Cameron Diaz (probabil cea mai proasta alegere pentru un astfel de film)
1. Zakka wooden birdie box 2. Jewelry box 3. Walnut ring box 4. Small remote depot

Tu ce-ai face daca ai gasi in fata usii o cutie care are inauntru doar un buton si ai afla ca daca il apesi, cineva pe care nu-l cunosti va muri, iar tu vei primi cash 1 milion de dolari? Sincer ce-ai face?
1. Exquisite mosaic jewelry box 2. Steampunk pocketbook purse 3. Lined wooden boxes 4. Cutie de lemn

Dar daca dupa ce ai apasat pe buton afli ca cutia va fi data mai departe cuiva pe care nu-l cunosti? Crezi ca el va apasa?


1. Cutie decorativa din lemn 2. Memory box 3. Wooden box purse 4. Caseta pentru bijuterii

N-am sa va spun mai mult despre actiune pentru ca e genul de film pe care trebuie sa-l vezi ca sa-l crezi.
Va las totusi un citat: "Your home is a box. Your car is a box on wheels. You drive to work in it. You drive home in it. You sit in your home, staring into a box. It erodes your soul, while the box that is your body inevitably withers... then dies. Where upon it is placed in the ultimate box, to slowly decompose."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu