joi, 28 ianuarie 2010

Skellig

Skellig e primul film pe care l-am vazut in 2010, chiar pe 1 anuarie si sincer nu stiu ce mi-a luat asa de mult sa ajung sa scriu despre el. E tot o ecranizare dupa o carte pentru copii cum sunt Coraline si Lemony Snicket de care am mai vorbit aici, dar nu e neaparat un film de aventuri.
E o drama englezeaca despre un pusti care se imprieteneste cu un inger cazut in depresie. Iar totul se intampla intr-un decor salbatic, prea putin invadat de civilizatie.


1. Art by rat 2. Gold metal stand terrarium 3. Fairy retreat photo 4. Fox Glove porcelain earings

Ingerul e Tim Roth, probabil cel mai expresiv actor ever (dupa experienta serialului Lie to Me mi-e greu sa nu fiu atenta la mimica si limbajul non-verbal dintr-un film).
El este ingerul deprimat, fatigue de toata omenirea si multele ei drame mici, marunte. Nu pretuieste viata umana fiind convins ca orice fapta a sa e in zadar, ca vor exista intotdeauna oameni care vor avea nevoie de ajutor.


1. Rochia pian 2. Green carambolas 3. Three sisters moss terrarium 4. Candelabru verde

Si totusi viata abunda in jurul lui, chiar si asa cum e, acum, aproape impietrit, natura raspunde si il inconjoara in ciuperci, plante si mici lighioane care sa-i tina companie.


1. Felted pebbles hairpins 2. Cercei eco 3. Hairclip de primavara 4. Sweet baby and momma mushrooms

Inocenta si determinarea pustiului il readuc pe inger "pe calea cea buna" iar noi avem parte de sfarsitul fericit pe care il asteptam inca de la inceputul filmului.
Dar lasand de-o parte morala siropoasa, filmul asta mi-a placut pentru ca este simplu si sincer - doar o lectie despre energia si potentialul pe care le irosim impietriti intr-o rutina cotidiana.

7 comentarii:

  1. ma bucur ca ti'a facut cu ochiul pentru subiectul postului "rochia pian". mi'am pus sa se scoata filmul si astept cu nerabdare sa citesc urmatoarele, o seara frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ideea de a face o lista asociata unui review. Ambele devin mai..."colorate" astfel. :) Multumesc ca ai gasit un loc si cercelusilor mei eco. :)

    Liste inspirate si in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hehehe, merci mult pentru alegere. Ma bucura ideea de a face parte din aceste selectii ale tale. Te mai astept cu drag la mie-n micul magazin virtual, poate te mai atrage ceva... ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate cu Tim Roth- si eu ma uit acum dupa expresii faciale, mai in toate filmele de dupa Lie to Me...:)
    Ai vazut si filmul lui Coppola, dupa nuvela lui Eliade?

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca nu, dar mi-ai dat o idee buna la ce sa ma uit diseara :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc si eu pentru aparitie! Si pentru ca m-ai ajutat sa adaug inca un film bun (dupa cum reiese din vorbele tale) pe lista mea de "must download". :)

    RăspundețiȘtergere