luni, 25 ianuarie 2010

Marie Antoinette

Personalitate iconica pentru decaderea societatii franceze (pentru unii) sau pentru sfarsitul perioadei de glorie a monarhiei franceze (pentru altii), Marie Antoinete devine odata cu filmul Sofiei Coppola o pustoaica rasfatata de bani gata.
Scenariul filmului ocoleste problemele prea serioase ale Frantei de dinaintea revolutiei dar reuseste sa te cucereasca din punct de vedere vizual. Decor fabulos, pasteluri, portelanuri, peruci, dulciuri, rochii si simplitatea vietii "la tara".


1. Paris Ribbon 2. Ring and hat set 3. White pearls 4. Brau Radiant face of beauty

Un mare plus pentru redarea veridicitatii inaltei societatii franceze e barfa ce se aude constant, ca un fundal sonor nelipsit seratelor. Barfa legata de aparitia Mariei la Versailles, de amanetele regelui, de impotenta delfinului, de extravagantele reginei, de proasta guvernare...
Intr-o societate in care imaginea era totul monarhia franceza isi gaseste sfarsitul incercand sa impresioneze curtea engleza, sprijinind revolutia americana, in ciuda problemelor interne, a foametei si a propriului razboi civil ce statea sa izbucneasca.



1. Rococo powdered wig 2. Pocket mirror 3. Baroque purse 4. Marie Antoinette cards

Una peste alta, un alt film colorat, facut mai mult in joaca, sau din dorinta de a arata decoruri fastuoase si dramele personale ale unei regine plictisite.
1. Cutiuta pentru bijuterii 2. Cercei argintati tesuti su fire de matase 3. Metal Mosaic Watering can 4. Whipped cream ring

O atmosfera foarte asemanatoare cu cea a filmului are si seria de fotografii Marie Antoinette and Zoya de pe Behance Network.

4 comentarii:

  1. Multumesc frumos Zazine, sunt incantata sa-mi regasesc penele printre extravagantele reginei! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe produsele,exact pe gustul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu iti multumesc1Dupa cum ti-am spus Blogul ma incanta teribil atat prin articole dar si prin designul special si asocierea originala intre filme sau date ale realitatii cu bijuterii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Thanks for including my mosaic watering can on your very artful blog.

    RăspundețiȘtergere